Gepubliceerd op 17 juni 2019

  Leestijd: 1 minuut

Meer beslissingsvrijheid, meer werktevredenheid?

Vind je dat je voldoende beslissingsvrijheid hebt in je werk? Of heb je behoefte aan meer beslissingsvrijheid? Zou dat je werkplezier vergroten? In dit kader is een onderzoek gedaan naar aanleiding van de invoering van zelfsturende teams.

Met de invoering van zelfsturende teams wilde Buurtzorg een groter beroep doen op de professionaliteit van verpleegkundigen. Voor wijkverpleegkundigen was de verwachting dat zij in zelfsturende teams meer beslissingsvrijheid zouden ervaren in de zorgverlening, waardoor de aantrekkelijkheid van het werk zou toenemen.

Werktevredenheid

Er is een literatuurreview gedaan over zelfsturende teams en psychisch welbevinden in verschillende sectoren. Hieruit werd duidelijk dat het werken in een zelfsturend team positief effect heeft op de werktevredenheid. In vergelijking met verzorgenden en mbo-opgeleide verpleegkundigen ervaren hbo-opgeleide verpleegkundigen meer beslissingsvrijheid in de zorgverlening, zo blijkt uit het rapport. Het werken in een zelfsturend team maakt de beroepsuitoefening volgens veel verpleegkundigen aantrekkelijker. Ook lijkt deze werkwijze wijkverpleegkundigen meer autonomie te geven, wat hun professionaliteit bevordert.

Meer-beslissingsvrijheid-meer-werktevredenheid


Bron:

Nivel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.