Gepubliceerd op 3 juni 2021

  Leestijd: 1 minuut

Webinars: Samen werken aan herstel thuis

Op 15 juni en 28 september aanstaande vinden er twee gratis webinars plaats voor alle zorg- en welzijnsprofessionals die een rol hebben in het herstel van mensen met long covid in de thuissituatie. Tijdens de webinars krijg je antwoord op de vragen: welke disciplines spelen een rol bij de zorg en ondersteuning van longcovidpatiënten en hoe werken zij samen?

Na infectie kan COVID-19 nog lang voor aanhoudende klachten zorgen. Circa een op de tien personen die COVID-19-klachten heeft gehad heeft last van langdurende klachten, zoals vermoeidheid, kortademigheid en conditieverlies. Maar ook van hoofdpijn, spierpijn, reuk- en smaakverlies en psychosociale klachten. Het lukt dan na weken of maanden nog niet om de draad van het leven weer helemaal op te pakken. Aandacht voor herstelzorg voor longcovidpatiënten is belangrijk. Dat vraagt vaak om de inzet van meerdere disciplines. Hoe zorg jij dat longcovidpatiënten goed worden geholpen en met wie werk je samen?

Om antwoord te geven op deze vragen organiseren C-Support en Vilans een serie van twee webinars met én over de verschillende disciplines die een rol spelen als het gaat om long covid in de thuissituatie. Ervaringen en tips worden gedeeld en dilemma’s worden met elkaar besproken. Zo hopen we bij te dragen aan een betere samenwerking tussen de disciplines, zodat je weet van elkaars rol en elkaar weet te vinden!

Programma webinars

Webinar 1: 15 juni 2021 van 15:30-17:00 uur

In het eerste webinar gaan C-Support en Vilans in gesprek met een wijkverpleegkundige, een lid van een sociaal wijkteam en met iemand van de POH-GGZ over hun rol bij long covid. Daarnaast hoor je wat een geestelijk verzorger en een gespecialiseerd longverpleegkundige kunnen betekenen in het herstel van longcovidpatiënten. Centraal staat de samenwerking tussen verschillende disciplines in de thuissituatie bij dit ziektebeeld. Ervaringen en tips worden uitgewisseld. Uiteraard zal er ook gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Meld je hier aan voor het webinar op 15 juni 2021

Webinar 2: 28 september 2021 van 15:30-17:00 uur

In het tweede webinar gaan C-Support en Vilans in gesprek met de fysiotherapeut, de ergotherapeut en de huisarts over hun rol bij long covid.  Daarnaast hoor je ook wat de diëtist, de logopedist en de sportarts kunnen betekenen in het herstel van longcovidpatiënten. Centraal staat de samenwerking tussen de verschillende disciplines in de thuissituatie bij dit ziektebeeld. Ervaringen en tips worden uitgewisseld. Uiteraard zal er ook gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Meld je hier aan voor het webinar op 28 september 2021

Meer weten?

Vragen over de webinars? Mail naar Janna Stout via j.stout@vilans.nl.

Lees ook het artikel: Herstel na corona en de rol van de wijkverpleging hier.