Gepubliceerd op 27 oktober 2020

  Leestijd: 1 minuut

Wijkverpleegkundigen laten hun stem horen

Sinds begin deze maand zijn er 14 nieuwe ambassadeurs wijkverpleegkundige en één ambassadeur dementieverpleegkundige bij gekomen. Zij namen deel aan het ambassadeurstraject 2019/2020. Samen hebben zij ter afronding van hun leertraject het boek #Speak up! geschreven.

#Speak up! is een mooie bundel met verhalen geworden waarin de lezer een inkijkje krijgt in het vak van wijk- en dementieverpleegkundige. Naast mooie en ontroerende momenten wordt ook duidelijk dat er vaak situaties zijn dat het ‘schuurt’ in ons zorglandschap. Waardoor het realiseren van goede zorg niet altijd vanzelfsprekend is en waar verpleegkundigen soms moeten opkomen voor de belangen van hun zorgvragers. Door deze verhalen te delen laten deze gepassioneerde verpleegkundigen hun stem horen.

Stem uit de wijk

De bundel is niet alleen voor en door wijkverpleegkundigen geschreven, maar is ook bedoeld voor beleidsmakers, bestuurders, het onderwijs, brancheorganisaties en andere collega-professionals die werkzaam zijn in de eerste-lijn. Door de stem uit de wijk te laten horen, hopen zij bij te dragen aan onze maatschappelijke opdracht om met elkaar, interdisciplinair, de hoogst haalbare zorg te leveren waarbij de cliënt centraal staat! We zullen de komende tijd op Kundig enkele van deze ervaringsverhalen van de ambassadeurwijkverpleegkundigen delen.

Bekijk het complete boekje hier.