Gepubliceerd op 1 oktober 2020

  Leestijd: 1 minuut

Advies om mondkapje te dragen voor thuiszorg blijft uit

Woensdag 30 september 2020 besteedde het televisieprogramma EenVandaag aandacht aan het uitblijven van een advies van het kabinet voor het dragen van Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor de wijkverpleging.

In het item volgen we wijkverpleegkundige Vanessa Schroer, die – zonder beschermingsmiddelen – haar cliënten bezoekt, die tot de doelgroep kwetsbare ouderen behoren.

Schroer: “In de wijkverpleging is geen eenduidig beleid voor het gebruik van beschermingsmiddelen. Als wijkverpleegkundigen willen we, als wij dat noodzakelijk achten, áltijd met beschermende middelen werken. Dit vraagt om voldoende middelen én het betrekken van wijkverpleegkundigen bij het opstellen van de landelijke richtlijnen.”

Bekijk het item hier terug.

Meer informatie:

De tweede coronagolf en de benodigde afspraken voor de wijkverpleging